VOLG ONS OP:      

 

Jos Steehouder (1957) leerde het journalistieke vak in de praktijk. Begin 1980 begon hij als opmaakredacteur bij het Utrechts Nieuwsblad, destijds een toonaangevende regionale krant. Al snel zette hij ook de eerste schreden op het pad van de verslaggeverij. Dat bracht hem in de gemeenteraadsvergadering te Benschop, maar ook midden in de revolutie te Boekarest. Gaandeweg specialiseerde hij zich in waterstaats- en mobiliteitsvraagstukken, gaf leiding aan regionale verslaggevers en werkte hij in politiek Den Haag. Eind 2003 ‘had hij zijn krant uit’ en vestigde hij zijn eigen bureau voor journalistiek en communicatie. Als zelfstandige verbreedde hij zijn werkterrein. Hij maakt interviews, reportages en analyses voor bedrijfs- en relatiemagazines, waarvan hij soms zelf het concept ontwikkelde. Bovendien schrijft hij jaarverslagen en corporate story’s en helpt hij bedrijven en overheden als communicatiemanager, persvoorlichter en woordvoerder.
Meer over Jos


Sjaak Lakerveld (1963) studeerde Stedenbouwkundige Vormgeving aan de NHTV en Architectuur aan de Academie van Bouwkunst en ontwikkelde daar al een bijzondere belangstelling voor de vormgeving van rapporten. Na zijn studie bekwaamde hij zich in de avonduren in Grafische Technieken (etsen, zeefdruk, etc.) en Modeltekenen en was hij werkzaam als Docent Grafische Applicaties. In 1993 begon hij als Grafische Vormgever bij diverse ontwerpbureaus en werkte daar samen met de NS, het Wereld Natuurfonds en vele (educatieve) uitgeverijen. Vanaf 1998 werkt hij als zelfstandig grafische vormgever/art-director met grote en kleinere bedrijven aan (digitale) uitgaven, huisstijlen, (complexe) websites en apps.
Meer over Sjaak


Werry Crone (1955) fotografeerde al fanatiek toen hij studeerde aan de Universiteit van Utrecht. Serieus werd zijn hobby toen hij werd gevraagd door Trouw om met zijn werk dit dagblad een eigen fotografisch gezicht te geven. Inmiddels is hij meer dan 25 jaar verbonden aan deze krant. Daarnaast maakte hij een 15-tal boeken over bijvoorbeeld Achter Utrechtse Gevels, boeiende huizen in Utrecht, het Koninklijk Huis, theatergezelschap ’t Barreland, Bushaltes in Nederland, het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Hij werkte daarbij onder andere samen met Martin Bril, Antoine Bodar en Onno Blom. Op zijn vakgebied behaalde hij tal van prijzen en werd hij in 1995 uitgeroepen tot Fotojournalist van het Jaar.

Meer over Werry


Zorg voor Publiceren is het samenwerkingsverband van journalist/tekstschrijver Jos Steehouder, grafisch vormgever/art director Sjaak Lakerveld en fotograaf Werry Crone. Ieder van ons verwierf door jarenlange ervaring grote expertise in het eigen vakgebied.

 

Zorg voor Publiceren heeft alles in huis voor het verzorgen van publicaties van bedrijven, organisaties en instellingen. Te denken valt aan magazines, jaarverslagen, corporate stories en (digitale) nieuwsbrieven. We ontwikkelen en produceren gedrukte en digitale media vanaf het allereerste idee totdat het eindresultaat er ligt. Afhankelijk van het project schakelen we vanuit ons grote netwerk specialistische kennis in.

 

Onze samenwerking komt voort uit de wens om als zelfstandig werkende vakmensen te komen tot het bundelen van krachten, samenballen van vakkennis en het delen van werkplezier. Dat heeft geleid tot een inspirerend collectief. We halen veel voldoening uit het maken van waardevolle producties voor onze opdrachtgevers.

 

We werken op basis van gelijkwaardigheid, waarbij we elkaar uitdagen om onze afzonderlijke kwaliteiten telkens weer naar een hoger plan te brengen. Deze betrokkenheid is terug te zien in ons werk. Dat bestaat uit originele, toegankelijke en gedegen publicaties op velerlei terrein.

 

Contact met Zorg voor Publiceren